Charlie Chaplin:

Toen ik van mezelf begon te houden, heb ik me bevrijd van alles wat niet goed voor me was: voeding, mensen, spullen, situaties en alles wat me aantrok, wat me weg leidde van mezelf. Eerst noemde ik het ‘gezond egoïsme ‘, nu weet ik: dat is liefde voor jezelf..

Mijn levenservaringen die mij gevormd hebben tot wie ik nu ben en wat mij dat gebracht heeft:

Ik ben in het dorpje Zeeland geboren en opgegroeid in een gezin van 12 kinderen. Het was een warme en beschermende omgeving met veel speelruimte in en op de boerderij. Deze veilige sfeer werd ruw verstoord, toen mijn moeder overleed na een kort ziekbed, ik was toen 11 jaar. Mijn moeder heeft mij in die 11 jaar een traditionele opvoeding meegegeven. Dat betekende: ‘gedraag je netjes, niet tegenspreken en meewerken in alles wat er moet gebeuren’. Het was geen tijd, waarin je jezelf af kon vragen ‘wat wil ik’. Op mijn 17e wist ik wel wat ik wilde, een studie volgen voor activiteitenbegeleiding. Mijn Vader zag een andere toekomst voor mij, maar daar was ik het helemaal niet mee eens. Tegenspreken was niet wat we meegekregen hadden. Dit werd mijn eerste bewuste ervaring, dat ik voor mezelf op kwam. Ik mocht en durfde mezelf op de eerste plaats te zetten zonder goedkeuring van mijn omgeving. Dat had natuurlijk consequenties en was geen gemakkelijke keuze, maar ik voelde wel bevrijding. Ik ging op mezelf wonen en ging mijn studie volgen. Deze studie heeft me uiteindelijk 18 jaar boeiende en leuke werkplekken gegeven.
Ik leidde een zelfstandig leven, maar in mijn liefdesrelatie kwam ik erachter dat ik emotioneel afhankelijk was. Dit gaf een ongelijkwaardige relatie waarin ik niet gelukkig was. Deze relatie is geëindigd en gaf een grote ommekeer in mijn leven. Veel emoties kwamen hierbij los. Ik zocht psychologische hulp en die bracht me bij dat eenzame bange kind in mij. Ik kwam terecht in een verlaat rouwproces om mijn moeder en vond het niet gemakkelijk om dit angstige bange kind in mij te zien en te ontvangen. Langzaam kon ik dit toelaten en dit gaf in mijn contacten meer vertrouwen, een veiliger gevoel en ook veel meer autonomie dan voorheen.

Door dit pad te gaan:het verbinden van het kleine meisje in mij met het volwassen deel in mij, veranderde de wereld om mij heen. Ik kreeg steeds meer datgene in mijn leven waar ik een diep verlangen naar had en dat was met name rust en vrede met mezelf, wat zich terugspiegelde in mijn wereld.
Met deze levenservaring wilde ik graag mensen ondersteunen om ook hun grootste verlangen te kunnen leven. Ik besloot om dit professioneel in te gaan zetten en ben de opleiding Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie  gaan volgen. Dit was echt thuis komen voor mij. Ik mocht mijn lichaam herontdekken en de signalen/informatie kunnen ontvangen wat mijn lichaam aangaf. Mijn gedachten (verstand) maakte niet alleen uit wat er moest gebeuren, de sensaties (de gevoelens) in mijn lichaam deden voortaan ook mee.

Ik ben weer opnieuw met mijn partner een relatie aangegaan en wij hebben twee dochters gekregen. Doordat mijn partner een hersenbloeding kreeg veranderde onze relatie. Ik werd zijn mantelzorger. Door deze rolwisseling groeiden wij uit elkaar en hebben we de moeilijke en pijnlijke beslissing genomen om ieder zijn eigen weg weer te gaan. Maar dit gaf ook een flinke sprong in de  bewustzijnsontwikkeling van het gehele gezin. Het is een grote rijkdom wat dit ons aan mogelijkheden gegeven heeft om het leven te manifesteren in ieder zijn of haar uniekheid en met elkaar nog een liefdevolle verbinding te hebben.

In 1995 ben ik gestart met mijn praktijk en tijdens de begeleiding van mensen werd ik me bewust dat ik hun emoties aanvoelde, nog voordat deze tot uiting kwamen. Ik ontdekte dat ik Hooggevoelig was. De herinnering kwam daarbij ook naar boven dat ik als kind spirituele belevingen heb gehad en deze soms heb gedeeld in mijn kinderelijke onschuld. Naarmate ik ouder werd ging ik ervaren dat mijn omgeving dit soms raar vond. Ik ging me daar voor schamen en is deze beleving daarmee op de achtergrond geraakt. Ik wilde de spirituele beleving graag in mijn leven terug brengen. Ik besloot om de vierjarige studie als Spiritueel leraar te gaan volgen. Om dit spiritueel bewustzijn naar buiten uit te dragen bracht me weer bij een diepe schaamte en angst om afgewezen te worden, het was dan ook nog een flinke drempel om te nemen.Als spiritueel coach gaan werken en healingen geven, gaf mij een bepaalde onzekerheid dat mensen dit niet zouden accepteren en weg zouden blijven. Toch heb ik ook toen voor mezelf gekozen en dat wat in mij bewoog naar buiten gebracht. Het maakte mijn werk lichter en gaf nog meer diepgang.

Dat ik nu ook als Angelologist mensen kan begeleiden maakt voor mij de cirkel rond door de mensen die op mijn pad komen nu niet alleen op hun levenspad kan ondersteunen met alle groeipijnen die dit soms geeft, maar ook op hun zielepad, met de belangrijkste vraag: Wat is je grootste verlangen wat je hier op aarde komt doen?
Mijn ervaring is dat je een mens niet gelukkiger kunt maken dan dat hij/zij gaat begrijpen waarom zijn ziel voor dit leven heeft gekozen. Dat geeft balans op emotioneel,lichamelijk, mentaal en spiritueel niveau

Ik kan nu zeggen: ‘mocht het morgen de laatste dag van mijn leven zijn, dan heb ik tot nu toe geleefd naar wat diep in mij verborgen lag en het geluk daarin te voelen als ik dit kan delen met anderen’.