Charlie Chaplin:

Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik hoeveel ik iemand kan kwetsen als ik plotseling verlangens opdring, zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was, en de ander er niet klaar voor was, zelfs als ik die ander was. Nu weet ik: dat is respect.

Wie ben ik?

Het antwoord daarop is naar mijn gevoel voortdurend in verandering en houd naar mijn idee ook nooit op zo lang je leeft. Door alle levenservaringen kom ik er steeds meer achter, dat ik meer ben dan de ideeën over mezelf en de rollen die ik heb vervuld. De herhaling van levenslessen om meer en meer voor mezelf te kiezen, ondanks de pijn en angst voor afwijzing, geeft me tot op dit moment een stevige basis in mijn leven.

Deze manier van leven, brengt ook veel onzekerheid met zich mee door van gebaande paden te gaan. Maar de ervaring dat alles steeds zijn weg vindt, heeft mij vertrouwen gegeven in het leven en in mijzelf. Ik wil het leven en mijzelf graag blijven ontdekken door ervarend te leven en niet meer door overleven.
In de 30 jaar dat ik mensen begeleid weet ik nu, dat mijn opgedane wijsheid vanuit mijn eigen levenservaringen belangrijker is dan alle methodieken die ik geleerd heb. De methodieken zijn dan ook ondergeschikt tijdens de begeleiding die ik geef, maar dienen als katalysator en bieden een kader. Lees meer over mijn levenservaringen.