Charlie Chaplin:

Toen ik van mezelf begon te houden zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn, dat ik niet leef in harmonie met mezelf. Nu weet ik: dat is authenticiteit.

Als lichaamstherapeute werk ik met NRTEI (Neo-Reichiaanse Energetic Integration Therapie).

Dit is een therapievorm waarin het lichaam een belangrijke rol speelt om informatie te verkrijgen over ons vaak onbewuste gedrag tijdens het dagelijks functioneren.
De visie van waaruit NRTEI wordt gegeven is, dat het lichaam al onze bewuste en onbewuste ervaringen met zich meedraagt, waaronder oude gevoelens, reactiepatronen en verborgen herinneringen.

Als we ons inhouden reageert onze ademhaling en spierspanning hierop. Het onderdrukken van het gevoelsleven kan op den duur spanning geven wat fysieke en psychische klachten ontwikkelt.

De vier pijlers waarmee ik lichaamswerk inzet zijn: ademhaling, beweging, stem en stilte. De cliënt krijgt nieuwe ervaringen door deze benadering. Ik ondersteun en geef begeleiding om deze nieuwe ervaringen of nieuw gedrag toe te passen in het dagelijks leven en de meerwaarde hiervan te ondervinden. Ik combineer de lichaamstherapie met cognitieve gedragstherapie ACT en spirituele coaching.